Een mooie zwarte

Eén van de 13 winnende verhalen die op de website van Marceline de Waard is geplaatst. Ontzettend leuk initiatief: elke zondagochtend in de zomermaanden een verhaal. Lezen kan hier:

debora.degreef Geschreven door:

één reactie

 1. debora.degreef
  15 juni 2020
  Reply

  De redactie van Boekenkrant.com schreef het volgende over dit verhaal:
  “Ik houd nu al van Nederland van Debora Degreef is een verhaal dat je meetrekt in de gedachtewereld van een Syrische jongen. Met zijn familie woont hij al een tijdje in Nederland, maar vandaag gaat hij met zijn broertje voor het eerst buiten de hekken op stap. In enkele zinnen worden de omgeving en personen geschetst, waardoor je voelt dat er een wereld achter het beschrevene schuilgaat. Ik houd nu al van Nederland is een prachtig sereen verhaal over die eerste woorden in een vreemde taal en een van de basisvormen van menselijk contact.”

  “Ik bespeurde meerdere gevoelens in het verhaal: een vleugje melancholie, veerkracht, de wil er het beste van te maken zoals jongeren dat sneller kunnen hebben dan hun ouders. Knap hoe je herinneringen terloops door het verhaal, dat zich in het heden afspeelt, hebt verwerkt. Het maakt de persoon Mo’omed echt, evenals zijn observaties van Nederland en de Nederlanders.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *